TE KOOP

Op dit moment hebben we de volgende bussen te koop:  Een 1969 T2a Westfalia, een 1974 T1 spijlbus 15-raams uit Brazilië, een unieke 1975 Westfalia Dusseldorf, een 1968 15-raams spijlbus uit Brazilië, een 1978 Riviera/ASI camper in grotendeels originele lak en een zeldzame 1969 T2a Westfalia poptop met "Oslo"-interieur. In juli verwachten we een  oranje 1975 Westfalia Dusseldorf binnen. 


Zojuist gearriveerd:

Onverprutste Braziliaanse 15-raams spijlbus 1974 van 1e eigenaar

Gezien de grote vraag naar VW's in zuid-Amerika, heeft Volkswagen eind jaren '50 de produktie daar naar toe gehaald ipv de auto's vanuit Duitsland te blijven exporteren. Zo werd in Mexico een fabriek gebouwd voor de produktie van de kever en in Brazilie werd de (spijl)bus geproduceerd. Dit werd gedaan in de VW fabriek van Sao Paulo. Deze fabriek is toentertijd opgezet door VW Duitsland en maakte oa gebruik van de Duitse mallen. De Braziliaanse spijlbussen wijken op een paar kleine details af van de Duitse spijlbussen, maar zijn onmiskenbaar VW T1 bussen!! Het grootste verschil is dat de T1 bussen in Brazilie t/m 1975 zijn geproduceerd, terwijl in Duitsland in 1967 de laatste T1 van de band rolde. Het grootste verschil nu, is dat de Braziliaanse bussen nog redelijk betaalbaar zijn, terwijl voor Duitse exemplaren vaak torenhoge bedragen worden gevraagd.....

Ditmaal hebben we weer een hele fraaie T1 in onverprutste staat weten te vinden!! De auto is aangekocht van de eerste eigenaar en staat nog deels in de originele lak. Slechts een paar minimale plekjes die je kunt verwachten bij een auto van ruim 40 jaar oud. In tegenstelling tot de meeste T1's die momenteel aangeboden worden, is dit geen uitzichtloos project waar je jaren mee bezig bent. Nee, gewoon instappen, rijden en genieten! Oa. de accubak heeft een rot plekje met een diameter van ca. 5cm. Verder is de onderkant van de instap links slecht en zitten er wat miniscule gaatjes in de cabine vloer. Allemaal heel overzichtelijk en makkelijk te repareren. Recent is er divers onderhoud/reparatie verricht aan de versnellingsbak, lagers, remmerij, voorwielophanging en stuurinrichting. De 1500cc motor loopt goed en de bak schakelt soepel. De bus dient na aankomst nog wel technisch nagekeken te worden voor de keuring. De carrosserie-naden en panelen zijn strak en de deuren sluiten netjes. Voorzien van alle banken in nette staat, dus rijplezier voor 9 personen! Deurpanelen, en schopborden zijn ook recent vervangen. De bus is voorzien van 4 pop-out ramen.

Vraagprijs € 19.750,-

De bus heeft nog de Braziliaanse papieren. Alle douane/invoerkosten zijn betaald.

View the embedded image gallery online at:
http://www.oldvolks.nl/index.php/te-koop#sigProGalleriaa21ac7753d

Neem contact op


Nieuw binnen uit zonnig Californië:

1971 T2a Westfalia Sorry, VERKOCHT!!

De Westfalia T2a campers worden de laatste jaren steeds moeilijker om te vinden, met name de onverprutste exemplaren. Wij hebben er weer één kunnen vinden en wel een T2a uit 1971 van de tweede eigenaar. 1971 is het meest gewilde bouwjaar van de T2a met schijfremmen en rembekrachtiger. De bus is ooit een keer gespoten en is qua lakwerk niet netjes meer. Rondom ook wat schades, deuken en krassen, met name aan de achterzijde, dus wellicht is spuiten van de bus een optie. Natuurlijk kun je er ook zo meer rijden en gaandeweg de tijd de bus per deel aanpakken en naar een hoger plan tillen. Maar de bus is wel vrij hard met minimaal laswerk aan de accubak en een stukje cabinevloer. De kokers, kriksteunen, regengoten, instappen, wielkasten, raamranden, onderkant neus, etc. zijn dus allemaal gezond en roestvrij. Het interieur is volledig compleet met zowel de icebox als het meestal ontbrekende krukje! De motor is in 2011 gereviseerd en rijdt goed. Het tentdoek is aan vervanging toe zoals te zien op de foto. Makkelijk en overzichtelijk project om weer een top-bus van te maken!!

Sorry, deze camper is helaas alweer verkocht!!

De bus heeft nog de Californische papieren. Alle douane/invoerkosten zijn betaald.

View the embedded image gallery online at:
http://www.oldvolks.nl/index.php/te-koop#sigProGalleria96fb391720

Neem contact op


Nieuw binnen:

1968 Braziliaanse 15-raams spijlbus 

Hele leuke T1 aangekocht van de 2e eigenaar. Weinig verassingen aan deze spijlbus in frisse en originele kleur zeeblauw. De bus is op een aantal plekken gespoten en heeft de gebruikssporen die je kan verwachten van een auto van 48 jaar oud. De bus is vrij hard en heeft overzichtelijk laswerk aan oa instap links, accubak, kriksteun en een stukje dorpel. De onderkant van de laaddeurtjes en de onderkant van de rechtse instap is ooit al wat laswerk aan verricht. De versnellingsbak schakelt soepel, de 1500cc motor loopt netjes en de electra is allemaal werkend zoals het hoort. Compleet met alle banken. De bus dient wel technisch nagekeken te worden voor de eventuele keuring.

Vraagprijs € 16.900,-

De bus heeft nog de Braziliaanse papieren. Alle douane/invoerkosten zijn betaald.

View the embedded image gallery online at:
http://www.oldvolks.nl/index.php/te-koop#sigProGalleria0b7e906fc1

Neem contact op


Nieuw binnen:

Unieke Westfalia Dusseldorf 1975 in originele lak!! Sorry, deze bus was meteen VERKOCHT!!

Westfalia Dusseldorf in zeldzame kleur "ravennagroen". De auto heeft wat minimale schades, maar is kogelhard en onverprutst!! Geloof het of niet, maar deze auto heeft NUL laswerk!! Zelfs de accubak is nog volledig intact. Aangekocht van de 2e eigenaar en bijna de volledige onderhoudshistorie vanaf 1976 is bekend. De bus staat nog in de originele lak, behalve de onderste helft van de schuifdeur en het paneel rechtsachter/zijkant. Het interieur is keurig netjes en volledig origineel zoals het hoort. Zelfs het krukje en de poef zijn nog aanwezig! Dit is een deluxe uitvoering, dus voorzien van een 2-pits kookplaat en een elektrische koelkast. Het tentdoek is aan vervanging toe, evenals de gordijnen. De bus heeft een handgeschakelde versnellingsbak en een 1800cc "type 4" injectiemotor. Deze rijdt zeer fijn en de bak schakelt soepel. De banden zijn wat droog en de remmerij verdient wat aandacht, maar verder is deze bus met minimaal technisch werk door de RDW keruing te krijgen en gereed voor jarenlang busplezier. 

Bussen als deze worden steeds schaarser en zeldzamer en zijn meestal binnen zeer korte tijd verkocht. Unieke kleur, unieke historie, uniek origineel interieur, kortom: een unieke vondst!!

Sorry, deze bus is helaas VERKOCHT!!

De bus heeft nog de Californische papieren. Alle douane/invoerkosten zijn betaald.

View the embedded image gallery online at:
http://www.oldvolks.nl/index.php/te-koop#sigProGalleria645df06cc3

Neem contact op


1969 Westfalia T2a poptop met "Oslo"-interieur!!

Zeldzame T2a Westfalia poptop met nog zeldzamer "Oslo"-interieur. De bus is een originele "California blue plate car" wat betekent dat deze in 1969 nieuw in California is afgeleverd. De bus staat voor 90% nog in de originele lak "savannah beige". De accubak is de enige plek waar minimaal laswerk aan zit. Verder wat oppervlakte roest onder een klein stukje van de voorruit. De rest van de auto is in sublieme staat!! Kijk maar eens goed naar de detailfoto's: Zo kom je ze nog maar zelden tegen en laat staan in deze uitvoering! Superstrakke regengoten, keiharde kriksteunen, kokers, instappen en een maagdelijke onderkant!

De bekleding van de voorstoel, bank en de deurpanelen zijn reeds vervangen voor een nieuwe set van TMI in de originele kleur en motief. De bekleding van het campergedeelte is volledig vernieuwd in de originele mosterd-kleurige skai en de matrassen/banken/stoelen zijn voorzien van nieuwe vullingen. Een nieuw Reprowesty tentdoek is gemonteerd. Het interieur is volledig compleet, inclusief de bijzondere (en vaak ontbrekende) plafondkast achterin! Dit is de enige T2a uitvoering (samen met de "Stockholm") die is uitgerust met een 2-pits kookplaat en een electrische koelkast.

De bus is voorzien van een goedlopende 1600cc enkelpoorts motor. Voorzien van een NOS uitlaat met nieuwe eindpijpjes, nieuwe brandstofleidingen/filter, nieuwe aandrijfas hoezen en de keerringen van de aandrijfas flenzen zijn ook vervangen. De versnellingsbak heeft nieuwe olie en schakelt soepel. De bus moet technisch nog wel nagekeken worden voor de keuring. 

Vraagprijs € 22.500,-  


De camper heeft nog de Californische papieren. Alle douane/invoerkosten zijn betaald.

View the embedded image gallery online at:
http://www.oldvolks.nl/index.php/te-koop#sigProGalleria7f965bda3e

Neem contact op


1978 Riviera/ASI camper in grotendeels originele lak!! 


Een hele fraaie Riviera/ASI camper in onverputste staat. Originele california "blue plate" auto. De onderste helft staat nog in de originele lak. Rechtsachter/zijpaneel is in een ver verleden een keer gespoten. De bus is hard, strak en super-eerlijk! De 2000cc injectiemotor loopt erg netjes en de versnellingsbak schakelt soepel. Banden zijn redelijk droog. Het interieur is volledig compleet en in zeer nette staat. De bekleding van achtermatras en bedbank is ooit een keer vervangen. Uitgerust met spoelbakje, electrische koelkast, en standkachel. Keurig nette voorstoelen en een dashboard zonder scheuren!! 98.000 mijl origineel gereden sinds nieuw.

Vraagprijs: € 17.900,-


De camper heeft nog de Californische papieren. Alle douane/invoerkosten zijn betaald.

View the embedded image gallery online at:
http://www.oldvolks.nl/index.php/te-koop#sigProGalleriac558a835e5

Neem contact op


Wordt verwacht:

oranje 1975 Westfalia Dusseldorf

En we hebben voor de derde keer op rij een Westfalia Dusseldorf uitvoering gevonden in overwegend originele lak!! Ditmaal in "brilliant orange". De Dusseldorf-uitvoering heeft een brede bedbank en dus 5 officiële zitplaatsen tijdens het rijden. Een gezonde carosserie met (voor zover bekend) geen roest-problemen. Hooguit wat oppervlakte roest op de schuifdeurcovers en de voorzijde. De 1800cc injectiemotor rijdt goed en de bak schakelt soepel. Het interieur is compleet, want ook de (op de foto's ontbrekende) koelkast-kook-unit is aanwezig. De stoffering van stoelen, bedbank en matras is ooit een keer vernieuwd in creme-kleurige skai   

Wordt in juli bij ons verwacht

De bus heeft nog de Californische papieren. Alle douane/invoerkosten zijn betaald.

View the embedded image gallery online at:
http://www.oldvolks.nl/index.php/te-koop#sigProGalleria290125225d

Neem contact op


Old Volks - Dorpsweg 19  -  4122 GD  Zijderveld  -  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. -  0345-643684 of 06-11 95 17 91