De Veluwe

15 juni was de grote dag;

Twee van ons waren jarig geweest en hadden van de andere twee dit weekend als cadeautje gekregen. De voorspelling van Piet Paulusma beloofde niet veel goeds, in de stromende regen gingen we op weg naar Zijderveld. De stemming zat er echter al wel goed in; de ene 60er jaren hit na de andere werd ingezet, give peace a change....

De mooie groene Berlin, Barry en de koffie stonden al klaar; een relaxed begin. De uitleg werd grondig en duidelijk gedaan door Barry, en vol vertrouwen konden we een uurtje later richting Veluwe. Wat een bekijks onderweg, iedereen werd ondanks de regen, op slag vrolijk als ze ons voorbij zagen rijden!

Het rijden ging ons prima af, even wennen om de vierde versnelling te vinden, maar ook dat lukte snel. Na een uur of twee, helemaal via binnendoor weggetjes, kwamen we aan bij het Nationaal Park de Hoge Veluwe, onze bestemming voor dit weekeinde.

Met zijn prachtige groene kleur paste de camper geweldig in het natuurlijke decor. De camping op het park zelf had voldoende plek dus we konden een mooie plaats uitzoeken. Toen afwachten of we de instructies goed hadden onthouden..... Alles liep gesmeerd en binnen de kortste keren hadden we het uitschuifdak omhoog, de luifel uitgeklapt en water aan de kook voor de koffie!

Wat een ervaring, echt geweldig om zo voor je "eigen" campertje te zitten, midden in de natuur (en regen).
De eerste avond hebben we dapper gekookt, heel goed te doen trouwens! De volgende avonden kozen we de makkelijke weg richting eetcafé.

Vlak naast de camping stonden de witte fietsen al klaar waarmee we het Nationaal Park konden verkennen. Meteen de eerste avond hebben we al reeën en herten gezien, in het schemer vanuit de schuilhut. Echt een prachtig gezicht!

Toen de eerste nacht: het was gewoon leuk om te gaan slapen; het kampeergevoel, de vrijheid maar ook het knusse samen zijn in onze "Kermit". Het was prima te doen, met 4 volwassenen. We hebben allemaal heerlijk geslapen en werden 's morgens wakker door de geluiden van een ontwakende Veluwe.

Ook de dagen erna hebben we ons prima vermaakt. Het weer werd beter en de stemming bleef er goed in! Zelfs de boswachter werd vrolijk van ons, tijdens onze illegale actie 's avonds laat, om wilde zwijnen en hun jongen te spotten. Hij had de groene camper al zien staan op de camping en had wel door dat wij echt peacefull waren! Zijn strenge boswachterblik maakte plaats voor een ietwat meewarige blik, waarna hij besloot zijn verrekijker uit te lenen aan ons. Een mooie groep zwijnen met hun frislingen hadden we in het vizier! Maar daarna moesten we wel snel terug naar de camper, ook geen straf trouwens!

De laatste dag zijn we met camper en al het Park op gegaan, op zoek naar camperwaardige plekken voor een fotoshoot. Die waren er genoeg; op de heide, in het bos, voor een zandvlakte, kortom, we hebben ons helemaal uitgeleefd!

We hebben een fantastisch weekend gehad, en we gaan zeker nog eens op stap met één van de beauty's van Barry!

Groeten van Hans, Petula, Susan en Meiling