Noorwegen

Een droom van mij was om een VW T2 busje te rijden totdat mijn vriendin het idee opperde om voor de vakantie een camperbusje te huren. Op de VW beurs in Rosmalen zag ik m'n droombusje staan: een perfect uitziende T2 Westfalia camperbus. Wat een fantastisch mooie auto was het.

De grote dag was aangebroken en Barry gaf ons een uitgebreide uitleg over de bus en al snel reed ik voor het eerst in mijn leven in een T2 bus. Ik kon mijn geluk niet op!

De volgende dag vertrokken wij naar Noorwegen; een camperland bij uitstek. Na een volle dag rijden naar de kop van Denemarken, snel een camping opgezocht en de camper een beetje leren kennen. Het dak duwden we soepel omhoog en al onze meegenomen spulletjes kregen een plekje. Dit was ons huisje voor de komende 3 weken. We hadden de bus zó neergezet dat we de volgende ochtend uit het raampje meteen de zee konden zien. Na het ontbijt de bus weer ingepakt, dak ingeklapt en de boot genomen naar Noorwegen. Het rondrijden in prachtig Noorwegen was fantastisch (écht een droom die uitkwam). Het leuke was dat de camper ontzettend lekker rijdt.

We hadden ook onze fietsen mee en dus hebben we een aantal mooie fietstochtjes gemaakt. 's Avonds slapen in het busje was heerlijk. Niet koud en eigenlijk best comfortabel. Helemaal met alle spulletjes die er al standaard in zaten. Al na een paar dagen voelde het heel vertrouwd en was het busje een beetje van ons. Het koken ging perfect en als het buiten te koud was kon je lekker binnen zitten. Eten, spelletjes spelen, boekje lezen, mijmeren...

Al met al een enorm geslaagde vakantie en we baalden wel een beetje toen we het busje weer terug moesten brengen. We denken nog heel vaak terug aan onze groene vriend en het Noorse avontuur wat we met z'n drieën hebben beleefd.

Groetjes, Chris en Geertje