Tour de France

Drie weken de tijd voor een rondje Frankrijk met de mooiste Volkswagen bus, dat was ons doel! Geen planning, gewoon gaan rijden en we zien wel waar we heen gaan. Je hebt immers je “huisje” bij je! En zo geschiede...

Donderdagochtend haalden we de bus op, ‘s middags ingepakt en ‘s nachts begon onze Tour de France! Na de Belgische grens zijn we langs de westkust van Frankrijk gaan rijden. Als we een leuk plaatsje tegenkwamen, dan parkeerden we de bus en gingen we op pad. We hadden immers de tijd en de vrijheid om te doen wat we wilden. Dat is een super-gevoel en als we het zat waren om te rijden, zochten we een camping of kampeerplaats op. Motor uit, dak open en je bent “thuis”.

Toen we begonnen aan onze reis van 3 weken, leek het erop dat we zeeën van tijd hadden. Maar toen we eenmaal thuis waren, was de tijd onwijs snel voorbij gegaan! We hebben het super gehad. Hier onze belevenissen in het kort achter elkaar:

De eerste plaats La Havre bekeken, D-day strand Omaha Beach, doorgereden naar Le Mont Saint Michel. Hier hebben we alleen rondgereden en het van een afstand bekeken, omdat het zó toeristisch is.
Les Sable D’olonne, door naar Ile d’ Oleron, een klein eiland aan de westkust van Frankrijk. Daar hebben we gezeilde en Fort Boyard bekeken.
Na 10 jaar de camping bezocht waar ik vroeger met mijn ouders elk jaar vakantie vierde, popcorn geven aan de dieren in La Palmyre Zoo.
Op naar het zuiden richting Carcassonne; een prachtige oude stad.
Nimes met zijn oude Arena en geschiedenis.
Pont du Gard en door naar de zuidkust van Frankrijk om daar een paar dagen te blijven.
Een dagje naar Marseille en daarna de reis doorgezet door de Alpen en de mooie camping aan het meer St. Vincent Les Forts. Para-gliden van de Alpen: wat een ervaring!
Door naar Grenoble, Lyon en Dijon en de dagen telden af. We wilden nog drie dagen op een camping nagenieten voordat we naar huis gingen, maar daar bleek een heuse muggen explosie te zijn! Dus hebben we de spullen gepakt en zijn we naar Nederland gereden.
Eenmaal in Nederland hadden we nog 4 dagen om weg te gaan met de bus en dat hebben we gedaan! Dagje Volendam, Bloemendaal en een nachtje Drenthe.

Bedankt Old Volks voor de mogelijkheid om op deze manier onze droom uit te laten komen, het was fantastisch!

Au revoir!
René & Meganlee