Wolfsburg

  De allereerste keer dat we de groene T2 camper hebben gezien, is 2 jaar geleden op het Keverwinterfestijn. Als trotse keverbezitters leek het ons een spannend avontuur om met deze T2 op pad te gaan. Vorig jaar zomer bedachten we dit plan op een zomers terras aan het water. Onze twee zonen van 5 en 9 jaar keken er al maanden naar uit om met zoals zij het noemen "het keverbusje" te gaan kamperen. Eindelijk was het zover en het eerste reisdoel was het VW-museum in Wolfsburg Duitsland.

Bij Denekamp hebben we de snelweg verlaten en een mooi plekje opgezocht om koffie te zetten en te genieten in het zonnetje en vervolgens naar onze 1e camping in Mettingen (onder Osnabruck) te rijden. Daar staan we dan op een schitterende plek. Het toeval wil dat onze Nederlandse "buurman" op deze camping tot 4 jaar geleden in het bestuur van de Keverclub Nederland regio N/O heeft gezeten, hij vind de bus natuurlijk prachtig.

Uiteindelijk in het VW museum in Wolfsburg aangekomen, parkeren we de bus naast twee buitenlandse VW bussen en hebben we veel bekijks van bezoekers. Zelfs de suppoost van het museum zegt dat we "onze" bus wat hem betreft wel in het VW museum mogen zetten. Toch maar niet, want dat zal Barry van Old Volks geen goed idee vinden...

De volgende dagen hebben we op campings en dorpjes veel bekijks en word menigmaal ons nageroepen "schone Bus" of gaat de duim omhoog. Op een camping in de buurt van Hannover komt een Duitser kijken die in de in de spuiterij van de VW-bussenfabriek in Hannover werkt, maar volgens zijn zeggen jammer genoeg te jong is om ooit een T2 te hebben gespoten. Dan op weg richting Legoland in Duitsland, het ultieme feest voor de kinderen. Op een camping in de buurt krijgen we weer aandacht van een Duitser die bij de ontwikkelingsafdeling van VW in Wolfsburg werkt en pas aan een speciaal brandweer project in opdracht van de Nederlandse importeur Pon heeft gewerkt. Hij vindt de bus schitterend en is vol lof over de originele kleurencombinatie.

Zo trekken we de overige dagen o.a.richting Hunsruck, de Pfalz, Moezel en via Limburg/Brabant weer op huis aan. Onderweg genoten we van het mooie landschap, en bezochten o.a. kastelen. De bus biedt veel praktische ruimte, een kookplaat en een handige koelkast. Lekker gekoeld biertje als je op de camping aankomt.

Als we thuis zijn, zetten we de T2 samen met onze kever nog op de foto en vinden het jammer als we de bus weer terug moeten brengen. Wat een schitterende camper en voorzien van de nodige inventaris! Rijdt lekker en de luchtgekoelde motor klinkt ons vertrouwd in de oren. Onthaasten in het verkeer en gek genoeg; geen andere weggebruiker werd ongedurig. Ze vonden het zeker ook mooi....

 

Met vriendelijke groet,

Familie van den Bos