Zuid Frankrijk

 
Om het echte vakantiegevoel te krijgen, wilden wij ons niet vastleggen, maar het gevoel hebben zelf onze tijd en route te bepalen. Tijdens het oriënteren hoe we deze vakantie dan zouden invullen, kwam het groene T2-busje van Old Volks op ons pad. In een impuls en overtuigd dat het ons zou passen, hebben we de huurperiode vastgelegd. Onze 2 zonen van 7 jaar en 4 jaar waren even enthousiast als hun ouders. Om de aanhoudende vraag ‘hoe lang nog’ te beantwoorden hebben we 8 weken voor aanvang een stickervel gemaakt waarin ze een stickertje konden plakken voor iedere dag die we dichterbij kwamen.

Na geduld en vele stickertjes plakken was de dag aangebroken dat we ‘het busje’ konden ophalen. We hadden ons voorgenomen om de vooraf klaargezette spulletjes in te laden en ongeacht het tijdstip van de dag te vertrekken. Onze eerste camping was dan ook op slechts 2,5 uur rijden in de Belgische Ardennen.

Op de eerste camping maakten we kennis met de charme die het groene T2-busje met zich meebrengt. Je wordt op iedere camping enthousiast ontvangen. "Voor zo’n busje heb ik altijd plaats!" was letterlijk een uitspraak die we gehoord hebben. Daarnaast kwamen verschillende mensen toch even nieuwsgierig vragen of we wel echt met ons hele gezinnetje in dat busje sliepen? Ja, we sliepen met het hele gezin in het busje en ik kan zeggen dat we vakanties hebben gekend die veruit minder comfortabel waren.

Onze beide zonen sliepen op het hooggelegen bed dat ontstaat als je het vouwdak omhoog doet. Wijzelf sliepen op het lager gelegen bed. Beide bedden klapten we ’s ochtends weer terug, zodat het busje toegankelijk was. Eén van de eisen die we stelden aan onze accommodatie was, dat we zelf konden koken omdat onze beide zonen ongeveer niets lusten van buitenlands voedsel. Koken in het busje gaat dan ook prima.

Vanuit de Belgische Ardennen hebben we een tocht gemaakt door Frankrijk, waarin we de Middellandse zee hebben aangedaan. Totaal ruim 3000 km gereden, 7 campings bezocht, zonder problemen en met veel plezier. 

Het busje nodigt niet uit om in één ruk naar je bestemming te scheuren. Voor ons was dit juist een vorm van ‘onthaasten’. Het is geweldig om met dit busje over de Franse landwegen te rijden.

Aangekomen op een camping staat de uitrusting binnen een half uur, waarbij de jongste zoon het emmertje onder de vuilwaterafvoer plaatste en de oudste zoon met het luifeltje hielp.

Wij hebben het ervaren als een charmante manier van op vakantie gaan.

Paul, Sandra, Joris en Wouter