Te Koop

Op dit moment hebben we de volgende VW's te koop:  Een super zeldzame Karmann Ghia TC uit 1975. Daarnaast is er recent een 1972 Westfalia aangekocht evenals een zeldzame 1979 Adventure Wagen highroof. Ook hebben we nog een 1972 Riviera/ASI camper in grotendeels originele lak gevonden.

Zeldzame 1975 Karmann Ghia TC!!

Supergave VW sportwagen uit de jaren '70. Aangekocht van de 2e eigenaar en nog steeds glimmend in grotendeels originele lak!! Supergezonde auto zonder de gebruikelijke roest-ellende. Alleen een paar stukjes in de vloerplaat zijn ooit vervangen en voor de rest is deze beauty gezond en roestvrij! Voorzien van de originele sierlijsten, emblemen en chrome details. De auto heeft de normale gebruikssporen die je kan verwachten op een auto van ruim 45 jaar oud. De 1600cc (65PK) motor rijdt vlot en de bak schakelt soepel. Alle verlichting, remmen, claxon ruitenwissers, etc zijn functioneel. Compleet en origineel interieur. De achterbank heeft wat gebruikssporen, het hemeltje is wat vlekkerig.

Tijdens de Corona-crisis hebben we de auto technisch grondig nagekeken en waar nodig zijn delen vervangen of gerepareerd. De volgende zaken zijn onder meer gedaan; nieuwe brandstofleidingen, nieuwe remslangen, nieuwe remklauwen, nieuwe hoofdremcilinder, nieuwe euro koplampen, nieuwe banden, nieuwe verwarmingskabels en nog wat andere kleine zaken. De auto is inmiddels RDW gekeurd en is voorzien van NL-kenteken en APK t/m 01-12-2022. De auto is recentelijk getaxeerd en de taxateur heeft deze gewaardeerd op € 21.000,-

Van de Karmann Ghia's zijn er in het verleden 3 types gebouwd: De meest voorkomende type 14 (ruim 440.000 exemplaren van gebouwd), de type 34 (42.505 stuks gebouwd) en deze zeldzame TC "Touring Coupe" (slechts 18.119 exemplaren gebouwd!). Deze TC's werden in Brazilië gefabriceerd en waren uitsluitend bestemd voor de Zuid-Amerikaanse markt. Er is officieel nooit een exemplaar van geëxporteerd naar Europa. Via-via zijn er een handjevol van deze auto's naar Europa gekomen, maar die zijn op 2 handen te tellen.

Vraagprijs € 19.500,-

Voorzien van NL-kenteken en APK!!

Net binnen uit zonnig Californië:
1979 Adventure Wagen hightop "whale tail"

Zeldzame T2b Adventure Wagen "whale tail". Deze bus hebben we aangekocht van de erfgenamen van de 2e eigenaar. Gezien de oude leeftijd van deze eigenaar heeft de bus de laatste jaren niet meer gereden en alleen maar in de garage gestaan! De 2 ltr injectiemotor loopt, maar kan zeker een beurt gebruiken na de lange stilstand. De volledige techniek dient daarom ook nagekeken te worden voordat er een technische keuring plaatsvind, zoals APK/TUV/MOT.

De bus staat nog volledig in de originele lak van agaatbruin en Mexicobeige! Uiteraard de normale gebruikssporen die je kan verwachten op een auto van meer dan 40 jaar oud. De auto is gezond en hard op de bekende plekken, zoals kokers, kriksteunen, wielkasten, vloeren, raamranden, regengoten, etc. De accubak heeft laswerk nodig, 2 ramen zitten er niet in, De voorruit heeft een grote krater en diverse rubbers zijn verdroogd. Dit is allemaal vrij simpel te herstellen. Het interieur is keurig netjes en nog volledig compleet en origineel!!

De bus is inmiddels binnen en kan bezichtigd worden. Vraagprijs € 22.500,- in huidige staat.

De camper heeft nog een USA Title. Alle douane/invoerkosten zijn betaald.
Wij zullen binnenkort aanvangen met het repareren/vervangen van diverse zaken. De werkzaamheden die wij uitvoeren zullen doorberekend worden in de vraagprijs. Daarna zullen er ook nieuwe foto's geplaatst worden op de website.

Wordt verwacht: 1972 Westfalia

Hele leuke T2a/b Westfalia met coole BRM velgen. De bus is afgeleverd in volledig pastelwit L90D, maar is vele jaren geleden opnieuw gespoten in een rood/witte kleurencombinatie. De rode lak is inmiddels flink vervaagd, wat de bus een stoere patina-look geeft. De onderkant van de bus is hard, maar er is wel wat laswerk aan de onderste voorruitrand, accubak en onderkant portieren. Het camper-interieur is compleet en vrij netjes, de voorstoelen hebben aandacht nodig. De motor loopt en de bus is rijdend. Voorzien van een 1700cc "type 4" motor met dubbele carburateurs.

Wordt begin januari bij ons verwacht

De camper heeft nog de Californische Title. Alle douane/invoerkosten zijn betaald.

Wordt verwacht:
1972 Riviera/ASI camper

Leuke 1972 "cross-over" model Riviera camper. De 1972 modellen hebben de voorkant van een T2a en de achterkant van een T2b. Af-fabriek voorzien van schijfremmen en een 1700cc "type 4" motor. De Riviera campers kenmerken zich door het grote hefdak wat rechtstandig omhoog gaat. In tegenstelling tot de Westfalia campers t/m 1973 kun je in deze bus al met 4 personen slapen. De bus staat grotendeels nog in de originele lak, maar heeft wel optisch aandacht nodig. Minimaal laswerk aan raamrandjes, accubak en cabinevloer. Het interieur is volledig origineel en compleet.

Diverse rubbers zijn verdroogd. De voorstoelen hebben aandacht nodig.  Momenteel geen versnellingsbak en motor aanwezig. Wij kunnen dit naar wens compleet maken of een ideale kandidaat voor ombouw naar elektro-motor.

Wordt in januari verwacht bij Old Volks.

De camper heeft nog een USA Title. Alle douane/invoerkosten zijn betaald.