Te Koop

Op dit moment hebben we de volgende VW's te koop:  Een super zeldzame Karmann Ghia TC uit 1975, een leuk 1972 Westfalia project en een zeldzame en 100% originele 1979 Adventure Wagen highroof.

1972 Westfalia 

Hele leuke T2a/b Westfalia met coole BRM velgen. De bus is afgeleverd in volledig pastelwit L90D, maar is vele jaren geleden opnieuw gespoten in een rood/witte kleurencombinatie. De rode lak is inmiddels flink vervaagd, wat de bus een stoere patina-look geeft. De onderkant van de bus is hard, maar er is wel laswerk aan oa. accubak, voorruitrand en onderkant portieren (zie foto's). Dit heeft te maken met een oude voorschade die ooit gerepareerd is met een voorfront en 2 deuren van een donorbus. Hier zit dus het meeste werk aan. De rest van de bus is hard en strak. Het camper-interieur is compleet, vrij netjes en bruikbaar, de voorstoelen hebben wat aandacht nodig. Recent is een nieuw tentdoek gemonteerd. Voorzien van een 1800cc "type 4" carter en dubbele Weber 40 IDF carburateurs. De overige specificaties van de motor zijn onbekend, maar het blok pakt snel op en heeft flink wat vermogen. De bus is rijdend, remmend en de elektra zoals verlichting en ruitenwissers zijn werkend. De bus dient technisch nog wel nagekeken te worden voor de APK/TUV/MOT, etc.

Vraagprijs € 14.900,-

De camper heeft nog de Californische Title. Alle douane/invoerkosten zijn betaald.

 

1979 Adventure Wagen hightop "whale tail"

Zeldzame T2b Adventure Wagen "whale tail" met slechts 77000 mijl op de teller!! Deze bus hebben we aangekocht van de erfgenamen van de 2e eigenaar. Gezien de oude leeftijd van deze eigenaar heeft de bus de laatste 15 jaar ongeveer niet meer gereden en alleen maar in de garage gestaan! We hebben de 2 ltr injectiemotor een beurt gegeven en deze loopt netjes. De auto is rijdend, remmend, en alle elektra zoals verlichting en ruitenwissers is functioneel. Het is echter aan te bevelen de volledige techniek na te kijken voordat er een technische keuring plaatsvind, zoals APK/TUV/MOT.

De bus staat voor 99% nog in de originele lak van Agaatbruin en Mexicobeige! Uiteraard de normale gebruikssporen die je kan verwachten op een auto van meer dan 40 jaar oud. De auto is gezond en hard op de bekende plekken, zoals kokers, kriksteunen, wielkasten, vloeren, raamranden, regengoten, etc. Slechts de accubak heeft een kleine rot plekje. Het interieur is keurig netjes en nog volledig compleet en origineel!! Functionerende kraan/waterpomp evenals de 110V koelkast die is voorzien van een 230V/110V omvormer. Voorzien van nieuwe gordijnen, nieuwe beneden-matrassen, diverse nieuwe rubbers en coole vintage striping in oranje/geel/wit.

Momenteel werken we aan deze bus. Een vraagprijs wordt bepaald zodra de werkzaamheden klaar zijn.

De camper heeft nog een USA Title. Alle douane/invoerkosten zijn betaald.

Zeldzame 1975 Karmann Ghia TC!!

Supergave VW sportwagen uit de jaren '70. Aangekocht van de 2e eigenaar en nog steeds glimmend in grotendeels originele lak!! Supergezonde auto zonder de gebruikelijke roest-ellende. Alleen een paar stukjes in de vloerplaat zijn ooit vervangen en voor de rest is deze beauty gezond en roestvrij! Voorzien van de originele sierlijsten, emblemen en chrome details. De auto heeft de normale gebruikssporen die je kan verwachten op een auto van ruim 45 jaar oud. De 1600cc (65PK) motor rijdt vlot en de bak schakelt soepel. Alle verlichting, remmen, claxon ruitenwissers, etc zijn functioneel. Compleet en origineel interieur. De achterbank heeft wat gebruikssporen, het hemeltje is wat vlekkerig.

Tijdens de Corona-crisis hebben we de auto technisch grondig nagekeken en waar nodig zijn delen vervangen of gerepareerd. De volgende zaken zijn onder meer gedaan; nieuwe brandstofleidingen, nieuwe remslangen, nieuwe remklauwen, nieuwe hoofdremcilinder, nieuwe euro koplampen, nieuwe banden, nieuwe verwarmingskabels en nog wat andere kleine zaken. De auto is inmiddels RDW gekeurd en is voorzien van NL-kenteken en APK t/m 01-12-2022. De auto is recentelijk getaxeerd en de taxateur heeft deze gewaardeerd op € 21.000,-

Van de Karmann Ghia's zijn er in het verleden 3 types gebouwd: De meest voorkomende type 14 (ruim 440.000 exemplaren van gebouwd), de type 34 (42.505 stuks gebouwd) en deze zeldzame TC "Touring Coupe" (slechts 18.119 exemplaren gebouwd!). Deze TC's werden in Brazilië gefabriceerd en waren uitsluitend bestemd voor de Zuid-Amerikaanse markt. Er is officieel nooit een exemplaar van geëxporteerd naar Europa. Via-via zijn er een handjevol van deze auto's naar Europa gekomen, maar die zijn op 2 handen te tellen.

Vraagprijs € 19.500,-

Voorzien van NL-kenteken en APK!!

1972 Riviera/ASI camper  !!VERKOCHT!!

Leuke 1972 "cross-over" model Riviera camper. De 1972 modellen hebben de voorkant van een T2a en de achterkant van een T2b. Af-fabriek voorzien van schijfremmen en rembekrachtiger. De Riviera campers kenmerken zich door het grote hefdak wat rechtstandig omhoog gaat. In tegenstelling tot de Westfalia campers t/m 1973 kun je in deze bus al met 4 personen slapen. De bus staat voor 50-60% nog in de originele lak. Diverse delen en panelen zijn bijgewerkt. Het interieur is volledig origineel en compleet. Het tentdoek heeft wat aandacht nodig, maar is nog functioneel en bruikbaar. Voorzien van 1600cc motor en 3-ribs versnellingsbak. De bus rijdt en de motor loopt netjes. Recent voorzien van een gereviseerde Solex 34-pict 3 carburateur.

UPDATE: Recent is de bus voorzien van nieuwe remschoenen, wielremcilinders, handremkabels en remslangen. Divers laswerk is voltooid aan accubak, raamranden en een stukje cabinevloer, dus de bus is weer gezond en hard. Nieuwe Euro H4 koplampen zijn gemonteerd en de achterlichtlenzen zijn vervangen. Er is een nieuwe voorruit geplaatst, inclusief nieuw ruitrubber. Ook zijn de rubbers vervangen van 2 zijramen, achterklep, motorklep, schuifdeur en het hefdak. De bekleding van de voorstoelen is vervangen door een set gelijk aan het origineel (TMI) en ook zijn de vullingen van de ruggen en zittingen van de voorstoelen vernieuwd. De instaprubbers op de bumperhoeken voorzijde zijn vervangen en er is een reservewielhoes gemonteerd om het geheel af te maken. Deze bus is klaar voor elke technische keuring zoals APK/TUV/MOT, etc en kan zodoende aangeboden worden voor een kenteken.

Sorry, deze bus is verkocht aan Christian uit Duitsland.

De camper heeft nog een USA Title. Alle douane/invoerkosten zijn betaald.