Te Koop

Op dit moment hebben we de volgende bussen te koop:  Een 1972 Westfalia T2a/b in originele lak, een super-originele 1971 Westfalia en twee onverprutste 15-raams Braziliaanse spijlbussen. Daarnaast verwachten we nog een pearl white 1968 Westfalia en een 1968 T2a deluxe in originele lak savanah beige.

1972 Westfalia T2a/b   !Gereserveerd!

Onverprutste Westfalia T2a/b van het overgangsjaar 1972. De bus staat grotendeels nog in de originele lak en is vrij strak en zeer hard. Alleen de accubak had wat laswerk, dus die is reeds vervangen. Verder zijn alle doorgaans kritieke punten in zeer gezonde staat: kriksteunen, binnendorpels, buitendorpels, instappen, vloeren, regengoten, raamranden, wielkasten, etc, etc hebben dus geen roest en geen laswerk!! De t2a/b uitvoeringen hebben de voorkant van een T2a en een achterkant van een T2b met de grote achterlichten en rechthoekige luchthappers, maar wel weer de T2a "ronde" bumpers. De T2a/b uitvoeringen zijn voorzien van schijfremmen en rembekrachtiger. Door de grotere motorruimte zijn de originele camper-uitvoeringen af-fabriek geleverd met een 1700cc "type 4" motor. Ook deze bus is uitgerust met zo'n 1700 cc type 4 motor en rijdt goed. De bus heeft in het verleden een schade aan de voorkant gehad. Dit is netjes gerepareerd.

De technische staat van de bus is volledig nagelopen en waar nodig zijn delen vervangen, vernieuwd of gerepareerd. De volgende zaken zijn onder andere gedaan:
Nieuwe accu, accubak, oliefilter, olie, V-snaar, motorrubber, remklauw-revisie, remblokken, remschoenen, wielremcilinders, kachelslangen, verwarmingskabel, remslangen, brandstofslangen, richtingaanwijzer-lenzen, Euro koplampen, revisie hulpstuurhuis, aandrijfas hoezen, verwarmingshendels, ventilatiehendels, nieuwe voorruit, nieuwe zijruit, voorruitrubber, 2x zijruitrubber, achterkleprubber, achterruitrubber, schuifdeurrubber, RVS front embleem, etc, etc. 

De bekleding van de voorstoelen is zeer recent vervangen en ziet er netjes uit. De bekleding van het camper-gedeelte is nog volledig origineel en bruikbaar. Voorzien van nieuwe vloerbedekking (marmoleum), inclusief nieuwe ondervloer en isolatie. Een nieuwe gordijnset is ook gemonteerd. Compleet en origineel interieur in bruikbare staat. Het tentdoek is in zeer goede staat.

Deze bus is klaar voor elke keuring (RDW/APK/MOT/TUV).

Gereserveerd voor Arnon!!

De camper heeft nog de Californische papieren. Alle douane/invoerkosten zijn betaald.

1971 Westfalia SCHUURVONDST!!

Wat een geweldige vondst, deze T2a westfalia uit 1971 in de kleur Chianti-rood!!! Deze bus heeft sinds 2000 in een schuur gestaan, totdat Old Volks hem tegenkwam....

Ongerestaureerd, ongelast en onverprutst!! Alleen de accubak was slecht, dus die is reeds door ons vervangen. Verder is deze beauty kneiterhard en gezond op alle bekende plekken, zoals wielkasten, regengoten, vloeren, kriksteunen, dorpels, etc, etc. De bus is ooit één keer gespoten over de originele lak heen. De buitenkant heeft een supercool patina-uiterlijk met de gebruikelijke krassen, deukjes en kleine schades die je mag verwachten op een auto van 48 jaar oud.

Het interieur is volledig origineel, compleet en bruikbaar. De bus is voorzien van een nieuwe gordijnset. Het tentdoek is wat verkleurd, maar zeker in goede en bruikbare staat.  De 1600cc dubbelpoorts-motor loopt goed. De banden zijn ook aan vervanging toe. 1971 is het meest gezochte jaar van de T2a-bussen, omdat dit het enige jaar was dat de T2a's werden uitgerust met rembekrachtiger en schijfremmen.

Technisch is er flink veel vernieuwd en vervangen aan deze bus, omdat dat nodig was na de lange stilstand. De volgende zaken zijn onder andere gedaan:
Motorbeurt, nieuwe wielremcilinders, remschoenen, remtrommels, aandrijfas hoezen, schokbrekers achter, remslangen, spoorstangen, centrale stuurstang, Euro koplampen, fuseehoezen/kogels, koppelingsset, lichtschakelaar, diverse relais, diverse nieuwe rubbers voor achterruit, voorruit, zijruit, schuifdeur, achterklep, hefdak, motorklep, etc, etc. 

Vraagprijs € 20.750,-

De camper heeft nog de Oregon papieren. Alle douane/invoerkosten zijn betaald.

1974 Braziliaanse spijlbus 15-raams

Onverprutste T1 in nette staat. Laswerk aan de rechtse binnenkoker en onderzijde instap links. Verder een harde en gezonde bus! De bus is rijdend, remmend en compleet. Aangekocht van de 2e eigenaar. De bus is jaren geleden een keer opnieuw gespoten.

Vraagprijs € 19.500,-

De bus heeft nog de Braziliaanse papieren. Alle douane/invoerkosten zijn betaald.

1974 Braziliaanse 15-raams spijlbus

Aangekocht van de eerste eigenaar en nog voor een groot gedeelte in de originele lak! Laswerk aan de laadvloer (nieuwe vloer komt met de bus erbij) en er zit een klein beetje laswerk aan de onderkant van de instapjes L+R. Verder een kneiterharde bus op de bekende plekken zoals kriksteunen, dorpels, wielkasten, achterhoeken, accubakken, regengoten, cabinevloer, onderkant neus, raamranden, etc, etc! Naden zijn mooi recht en de panelen zijn vrij strak en sluiten netjes op elkaar aan. Deuren en klapdeuren dienen netjes gesteld te worden. Deze hangen er momenteel niet mooi recht in. Uiteraard compleet met alle banken.

Vraagprijs € 15.500,-

De bus heeft nog de Braziliaanse papieren. Alle douane/invoerkosten zijn betaald.

Wordt verwacht:

1968 Westfalia

Hele leuke 1968 Westfalia met hefdak. Zeer strakke en vrij harde bus. Minimaal laswerk aan de cabinevloer en accubak. Goed lopende 1600cc motor. Het interieur is compleet, op wat zij- en plafondpanelen na. Ook de hangmat in de cabine en het kinderbedje in het hefdak zijn erbij. Heeft een afwerkvloertje en gordijnen nodig in het camper gedeelte. Het tentdoek is in redelijke staat.

Wordt in januari verwacht bij Old Volks.

De camper heeft nog de Oregon papieren. Alle douane/invoerkosten zijn betaald.

Wordt verwacht:

1968 T2a deluxe

Deluxe T2a uitvoering in originele lak! Eén van de mooiste kleurencombinaties savannah beige met pearl white dak. Voorzien van chrome sierlijsten rondom de bus en in de raamrubbers. Goed rijdende 1600cc motor. Laswerk aan voorruitrand, cabinevloer en accubak. Verder kneiterhard en onverprutst!! Alle originele zijpanelen aanwezig in two-tone skai. Originele Californian "Blue plate" auto!

Wordt in maart verwacht bij Old Volks.

De camper heeft nog de Californian Title. Alle douane/invoerkosten zijn betaald.