Te Koop

Op dit moment hebben we de volgende bussen te koop:  Een hele nette 1971 T2a Westfalia, een 1972 Westfalia T2a/b in originele lak en een onverprutste 15-raams Braziliaanse spijlbus. Verder verwachten we nog een 1972 Safaré Custom Camper highroof, twee 15-raams spijlbussen (T1) uit Brazilië, een 1975 Riviera camper en een 1970 T2a Westfalia.

1971 Westfalia T2a    !Gereserveerd!

1971 is het meest gezochte jaar van de T2a modellen, omdat dat het enige jaar was dat de T2a's waren uitgerust met schijfremmen en rembekrachtiger op de vooras. De bus is in een ver verleden een keer opnieuw gespoten wat wellicht nodig was na een voorschade. Het voorpaneel is destijds vervangen voor (waarschijnlijk) een origineel (NOS?) VW paneel. De accubak en cabinevloer links waren slecht, dus hier zijn nieuwe delen ingelast. De achterste wielkasten en de achterklep vertonen wat roestbubbels onder de lak. Verder een gezonde bus en hard op de bekende plekken zoals regengoten, kriksteunen, achter de voorwielen, kokers, onderkant neus, etc, etc.

Het interieur is compleet en bruikbaar. We hebben de bus voorzien van een nieuw tentdoek, nieuwe gordijnen, kickpanels, vloerisolatie en ondervloer, marmoleum en een zijpanelenset. Achterkleprubber en schuifdeurrubber zijn nieuw. Voorruitrubber en hefdakrubbers zijn in goede staat, de overige raam- en deurrubbers zijn redelijk verdroogd.De 1600cc dubbelpoorts motor rijdt goed en de bak schakelt soepel. De 4 banden zijn nagenoeg in nieuwstaat. Remmerij (remslangen, hoofdremcilinder, etc.) zijn recent vernieuwd, centrale stuurstang is vernieuwd. De auto dient nog wel technisch nagekeken te worden voor de keuring. Old Volks kan dit (en eventuele overige werkzaamheden) uiteraard naar wens verzorgen.

Gereserveerd!!

De camper heeft nog de Californische papieren. Alle douane/invoerkosten zijn betaald.

1975 Braziliaanse spijlbus 15-raams

Hele eerlijke en nette 15-raams spijlbus in onverprutste staat. In het verleden is er minimaal laswerk verricht aan de twee kokers en het rechtse instapje onderzijde, dus lassen is nu niet meer nodig. De bus is compleet met alle banken, welke recent opnieuw gestoffeerd zijn. Voorzien van 4 pop-out windows. Deuren en kleppen sluiten allemaal netjes, naden zijn strak, evenals de diverse panelen (ja, dus ook het voorpaneel!). De bus is rijdend, remmend, alle verlichting werkend, etc, dus instappen en rijden maar! Het stuurhuis vertoont lichte speling. Kijk goed naar de detailfoto's; zo vind je ze nog maar zelden tegenwoordig.......

Vraagprijs € 21.900,- 

De camper heeft nog de Braziliaanse papieren. Alle douane/invoerkosten zijn betaald.

1972 Westfalia T2a/b

Onverprutste Westfalia T2a/b van het overgangsjaar 1972. De bus staat grotendeels nog in de originele lak (behalve voorfront ivm oude schade) en is vrij strak en zeer hard. Minimaal laswerk aan de accubak en verder zijn alle doorgaans kritieke punten in gezonde staat: kriksteunen, binnendorpels, buitendorpels, instappen, vloeren, regengoten, raamranden, wielkasten, etc, etc hebben dus geen laswerk!! De t2a/b uitvoeringen hebben de voorkant van een T2a en een achterkant van een T2b met de grote achterlichten en rechthoekige luchthappers, maar wel weer de T2a "ronde" bumpers. De T2a/b uitvoeringen zijn voorzien van schijfremmen en rembekrachtiger. Door de grotere motorruimte zijn de originele camper-uitvoeringen af-fabriek geleverd met een 1700cc "type 4" motor. Ook deze bus is uitgerust met zo'n 1700 cc type 4 motor. De motor dient even netjes afgesteld te worden, maar er zit nu al voldoende pit in!

De bekleding van de voorstoelen is zeer recent vervangen en ziet er netjes uit. De bekleding van het camper-gedeelte is nog volledig origineel en bruikbaar. De vloerbedekking, grodijnen en het tentdoek hebben aandacht nodig. Compleet en origineel interieur in bruikbare staat.

Vraagprijs € 16.900,- 

De camper heeft nog de Californische papieren. Alle douane/invoerkosten zijn betaald.

Wordt verwacht:

1974 Braziliaanse 15-raams spijlbus

Onverprutste en zeer gezonde spijlbus. Geen laswerk nodig aan deze coole ride!! Uitgerust met alle banken, dus de hele familie kan meerijden.

Wordt in maart verwacht bij Old Volks

De bus heeft nog de Braziliaanse papieren. Alle douane/invoerkosten zijn betaald.

Wordt verwacht:

1974 Braziliaanse spijlbus 15-raams

True survivor!! Aangekocht van de eerste eigenaar, onverprutste en eerlijke bus zoals je ze nog maar zelden tegenkomt. Minimaal laswerk aan laadvloer en onderkant laaddeurtjes. Ondanks de diverse kleine schade-reparaties heeft deze bus weinig plamuur en strakke naden. De bus is rijdend, remmend en compleet.

Wordt in maart verwacht bij Old Volks

De bus heeft nog de Braziliaanse papieren. Alle douane/invoerkosten zijn betaald.

Wordt verwacht:

1972 Safaré Custom Camper highroof

Wat een ultracoole bus is dit!! 1972 highroof met dakrek, zijladder en bizarre richtingaanwijzers op het dak. Voorzien van repro? Enkei Dish/Ansen/Superdrag1 velgen. De motor is momenteel uit de bus en komt dus los mee. De bus heeft wat roest (onderkant neus en minimaal gaatje in cabinevloer), maar niet schrikbarend.

Wordt in februari verwacht bij Old Volks

De bus heeft nog de Californische papieren. Alle douane/invoerkosten zijn betaald.

Wordt verwacht:

1975 Riviera camper

T2b model met groot Riviera hefdak. Er zit geen interieur meer in de bus, behalve de bedbank en de zijpanelen (los erbij). Ideale bus om zelf je interieur samen te stellen! Grotendeels originele lak, onverprutst en ongelast. Recent voor ruim 5000 dollar aan de techniek gespendeerd, zoals nieuwe benzinetank en -leidingen, nieuwe uitlaat, remmerij, banden, koppelingsset, rotor, verdeelkap, voorruit, carburateur, accu, etc.

De striping en de bagagebak zijn recent verwijderd. Geen idee waarom, maar het is nu eenmaal zo. De bagagebak komt wel los met de bus mee.

Wordt in maart verwacht bij Old Volks

De bus heeft nog de Oregon papieren. Alle douane/invoerkosten zijn betaald.

Wordt verwacht:

1970 T2a Westfalia in originele lak.

Weer een leuke vondst gedaan met deze vroege Westy! De bus is aangekocht van de 3e eigenaar en is al sinds 1970 in Zuid-Oregon. Originele lak met hier en daar wat roestvorming (kwart cabinevloer links en rechts, B-stijl rechtsonder, buitenkoker voor achterspatbord links). Verder een harde bus zoals kriksteunen, regengoten, etc. Ca. 3500 mijl geleden heeft de motor een revisie ondergaan. Goed rijdende 1600cc. Banden zijn nagenoeg nieuw en hebben niet meer dan 300 mijl gereden.  Rondom wat schades, krassen en deuken (met name linker- en rechterachterhoek) wat je kan verwachten bij een bus van 48 jaar oud. Het "tentdoek" is nagenoeg nieuw, gemaakt van muskietengaas, het interieur is origineel en compleet, de achterbumper zit er uiteraard bij.

Wordt in maart verwacht bij Old Volks

De bus heeft nog de Oregon papieren. Alle douane/invoerkosten zijn betaald.